menu button

Dansk Skolebridge i medierne

Her kan du se, høre og læse endnu mere om Dansk Skolebridge.

Bridge på Lyngby Private Skole


Bridge er også for børn

Elevernes glæde ved at lære bridge kom bag på både underviserne og eleverne selv. Lyngby Bridgeklub, Lyngby Private Skole og Dansk Skolebridge var gået sammen om et intensivt forløb

AF PERNILLE BORENHOFF

“Man skal stole på hinanden, og det er sjovt at udvikle taktik sammen.””Jeg vidste ikke, at man kunne gøre så meget ud af kortspil, f.eks. med turneringer, og at nogen går så meget op i det”

Således lød nogle af udtalelserne fra de elever på Lyngby Private Skole, der i en uge i april havde kastet sig ud i at lære at spille bridge.

Det var en lærer fra Lyngby Private Skole, der havde fostret tanken om, at eleverne skulle have bridge på programmet i en temauge, hvorefter skolens ledelse holdt et møde med en projektleder fra Danmarks Bridgeforbund. Begge parter så hurtigt mulighederne i samarbejdet og resultatet blev en temauge for en 5. og en 6. klasse.

HVIS DU SYNES OM VORES ARTIKLER, SÅ KLIK PÅ DETTE LINK OG BLIV VEN MED DET GRØNNE OMRÅDE PÅ FACEBOOK

Lyst til mere

Mange af eleverne gav udtryk for, at de havde fået lyst til mere.”Det var sjovt at lære noget helt nyt, hvor man i starten slet ikke vidste noget. Efterhånden forstod man mere og mere, og nu kan vi spille. Man kan også lære det videre. Jeg har allerede aftalt, at jeg skal lære min mor at spille. Min far spillede bridge, da han gik i gymnasiet, og min farmor spiller også,” siger Michala fra 5. klasse.

Morten Bilde fra Dansk Skolebridge blev tilknyttet i samarbejde med lokale kræfter fra Lyngby Bridgeklub. Formand for Lyngby Bridgeklub Mogens Müller stod i spidsen for de frivillige hjælpere og var selv med hele ugen.

Den dobbelte danske juniorverdensmester Dennis Bilde, som i en alder af 26 år er Danmarks eneste professionelle bridgespiller, var på besøg for at fortælle om den professionelle bridgeverden.

Lyngby Private Skole arbejder på at have flere forløb med bridge i undervisningen.